Wakacyjne kalendarium
Swoją drogą... pierwsza grafika jaka wyskakuje po wpisaniu "wakacje 2014" w google to właśnie ta lazurowa sceneria. Brawo.... szczyt umiejętności "kopiuj obrazek". + oczywiście eksperci od obróbki zdjęć, bo przecież ktoś musiał dodać wyszukany napis....
Bleah!
jaka dolina krzemowa w socho takie tez hawaje :D
tak tak pije do cegielni ktora nadal stoi ruina a gdzie powinnismy juz pracowac przy skladaniu telefonow samsunga :D
(2014/07/09 14:49)Czyżby w Sochaczewie nie działo się nic ciekawego, nie było żadnego interesującego obiektu do promocji, że trzeba promować wakacyjną propozycję ratusza zdjęciem egzotycznych wysp?
Wakacyjne kalendarium
przyjezdzajcie do socho.. mamy nowy wzgorek zamkowy za 10mln z usytulowanym obok placem z wytryskiem i.... to wszystko :)
wystarczy zrobic ankiete z czego znany jest sochczew: a) zelazowa wola b) waskotorowka
nie wierze ze ludzie zajmujacy sie promocją czy historią tego nie wiedzili i wpieprzyli 10 milionow w ruine ktora wszyscy maja w dupie zamiast po pierwsze wydac 100 razy mnie a po drugie iwestowac w pierwszej kolejnosci w miejsca na prawde atrakcyjne dla turystow.
kolejny przyklad szerokowzrocznosci ludzi majacych wplyw na rozwoj tego miasta
(2014/07/10 09:52)Marudzić każdy może (...)
nikt Was tu nie trzyma :))) w tym Sochaczewie... ale skoro już planujecie tu zostać, to wystarczy się rozejrzeć i też można nieźle spędzić czas... bo tak na prawdę ważne jest fajne spędzenie czasu, niektórzy wybulają kupę kasy na ciepłe kraje i wracają niezadowoleni ... bo źle czas spędzili
A u nas ? jest w okolicy dużo fajnych tras rowerowych (Puszcza K), są dwa miejsca spływów kajakowych (Boryszew, Plecewice) , są fajne kąpieliska nad Bzurą (ja się kąpałem) , zamiast psioczyć na ruiny zamku , proponuję wybrać się w ładny dzień do muzeum ziemi soch. i spojrzeć trochę głębiej w kontekście historycznym;
w inny ładny dzień można zabrać dzieciaka na wędrówkę po okolicy i pokazać mu mnóstwo "fajnych" bunkrów i pomników a przy okazji powspominać czasy II wojny światowej;
kolejny fajny dzień : można wybrać się z ekipą znajomych - im więcej tym lepiej - kolejką wąskotorową . bo narzekamy ale czy choć raz byliśmy na takiej wycieczce?
pojedźmy do Żelazowej Woli, Nieborowa, Arkadii... zwiedźmy w niedzielę zabytki i kościoły w Łowiczu... trzeba nadrabiać zaległości ..
i wiele innych pomysłów , żeby zabić nudę po pracowitym tygodniu w korporacji :))
życzę miłych wakacji :))
Fraterr
(2014/07/10 11:07)fratter ja nie wymagam cudow wiem co tu w okolicy jest.. mi chodzi jedynie o to ze jesli w cos mozna wlozyc 10 mln to zrobmy to z glowa. nawet tak szumnie reklamowane otwarcie ruin po remoncie bylo kompletna porazka...
kolejka jest tak kojarzona z sochaczewem jak piotrkowska czy manufaktura z lodzia.. i oni jakos nie wpierdzielaja w remont jakiegos syfu tylko skupiaja sie na tym co jest wazne turystycznie.
za 10 baniek mozna bylo odrabac ta kolejke na cacy, porobic jakies fajne rzeczy przy trasie plus na prawde jakas osade wybudowac w tulowicach czy w innym miejscu dokad dojezdza kolejka.. mozna bylo zrobic na prawde cos porzadnego z czyms z czym socho jest kojarzone a nie wpier** 10 baniek w szczalnie dla zuli...
(2014/07/10 11:22)