reage77 widze ze ta sama prase z rana przegladamy :)
takie wypowiedzi urzednikow wskazuja na niezbyt stabilny stan psychiczny i mocno zachwiane postrzeganie rzeczywistosci - innego wytlumaczenia tego po prostu nie ma.
(2014/11/07 09:11)dokladnie! w dzisiejszych czasach gdy media manipuluja jak tylko moga, nie mozna opierac sie na wiadomosciach z jednego zrodla.
myslcie samodzielnie, kilka zrodel informacji i nie wierzcie slepo autorytetom tak czesto zapraszanym do TV... przewaznie mowia sluszna prawde a nie to co mysla..
(2014/11/07 12:04)...że odbudujemy CHEMITEX i ENERGOMONTAŻ...
mam pytanie
co tak naprawdę do tej pory dla Sochaczewa zrobiła pani Pawlak
bo to, że jest kobietą to żaden atut ani jakaś wyjątkowa predyspozycja do sprawowania urzędu burmistrza
OK - w takim razie w czym pani Pawlak jest lepsza od innych kandydatów na burmistrza. Skoro jedyny argument na jej korzyść to to, że sprzeciwiała się polityce prowadzonej przez aktualne władze
Panie Andrzeju popieram , a do x2x, zadam Ci pytanie jesteś urzędnik pracownik itd . Co możesz zrobić jak twój np szef chce inaczej , możesz tylko mówić ,i jeżeli masz odwagę i nie boisz się ,że wywalą cię z roboty . Pani Pawlak będąc w opozycji , mówiła i wykazywała błędy tej władzy jak również wskazywała skąd brać na to środki , mało tego podpowiadała jakie wnioski trzeba wypełnić aby coś ugrać . Ale kto jej słuchał , Osiecki zadufany w sobie , wszechwiedzący , najmądrzejszy ( mamy przykład jak był dyr. basenu , został odwołany , bo nie umiał sobie poradzić z taką małą instytucją). I co Pani Pawlak miała sobie poderżnąć żyły aby Ci pseudo rządzący jej posłuchali . To nikt inny jak Ona była przeciwna zwiększaniu etatów czy to w urzędzie czy na mosirze , ale kto jej słuchał . Więc nie pytaj się człowieku co zrobiła Pani Pawlak , ale zapytaj się Osieckiego co robił aby nie zadłużać miasta . Zobacz , ile pieniędzy zostałoby dla ludzi , gdyby nie dodatkowe etaty w ZWiKU. Jeżeli już kogoś bronisz , a masz prawo prześledź wszystkie wątki . Zapraszam do scenogramów z sesji miejskich tam zobaczysz jakie problemy poruszała Pani Pawlak i z jakim odzewem ze strony Osieckiego One się spotykały. Jeżeli coś kumasz to zmienisz zdanie.
Większość członków PSL na czele ze Starostą Tadeuszem Korysiem, Przewodniczącą Rady Powiatu Haliną Pędziejewską, członkiem Zarządu PowiatuRyszardem Ambroziakiem, to też aktywni działacze „Porozumienia Ziemi Sochaczewskiej”- otwierający listy wyborcze do Rady Powiatu z tego Stowarzyszenia.
Dla zabezpieczenia utrzymania ciągłości władzy w naszym powiecie w następnej kadencji w jednym szeregu z „Porozumieniem Ziemi Sochaczewskiej” stoi także Stowarzyszenie „Przyjazny Samorząd” na czele z urzędującym członkiem Zarządu Powiatu Przemysławem Gaikiem z Platformy Obywatelskiej, także kandydatem na Burmistrza.
W parze z Przemysławem Gaikiem na czele listy kandydatów z tegoż Stowarzyszenia o mandat do Rady Powiatu ubiega się V-ce Przewodnicząca Rady Powiatu Jolanta Popiołek, która porzuciła szeregi SLD dla dobra dotychczasowego koalicyjnego układu sił, mającego ciągłe parcie na władzę. Pani Jolanta Popiołek zapomniała już chyba, że była Senatorem RP V Kadencji z ramienia SLD.
Dla jeszcze większego zagmatwania geografii wyborczej dla przeciętnego lokalnego wyborcy - na czele listy Stowarzyszenia „Mazowiecka Wspólnota Samorządowa” stoi obecny koalicjant Janusza Ciury - Jerzy Żelichowski wraz z kandydatem na Burmistrza Bogumiłem Czubackim.
Z obserwacji wynika również, że bardzo blisko tego układu znajduje się jeszcze jedno Stowarzyszenie pod nazwą „Porozumienie Obywatelskie Sochaczew”, którego listę do powiatu otwiera Urszula Pawlak, niegdyś działaczka Platformy Obywatelskiej, która również kandyduje na funkcję Burmistrza.
Dla uwiarygodnienia się w oczach wyborców na listach wyborczych do Rady Powiatu znalazły się również znane nazwiska. Przykładem niech będzie Pan Jerzy Krupa, były radny Sejmiku Mazowieckiego, który znajduje się w czołówce listy „Porozumienia Ziemi Sochaczewskiej” Janusza Ciury.
(2014/11/09 21:27)Panie Andrzeju popieram , a do x2x, zadam Ci pytanie jesteś urzędnik pracownik itd . Co możesz zrobić jak twój np szef chce inaczej , możesz tylko mówić ,i jeżeli masz odwagę i nie boisz się ,że wywalą cię z roboty . Pani Pawlak będąc w opozycji , mówiła i wykazywała błędy tej władzy jak również wskazywała skąd brać na to środki , mało tego podpowiadała jakie wnioski trzeba wypełnić aby coś ugrać . Ale kto jej słuchał , Osiecki zadufany w sobie , wszechwiedzący , najmądrzejszy ( mamy przykład jak był dyr. basenu , został odwołany , bo nie umiał sobie poradzić z taką małą instytucją). I co Pani Pawlak miała sobie poderżnąć żyły aby Ci pseudo rządzący jej posłuchali . To nikt inny jak Ona była przeciwna zwiększaniu etatów czy to w urzędzie czy na mosirze , ale kto jej słuchał . Więc nie pytaj się człowieku co zrobiła Pani Pawlak , ale zapytaj się Osieckiego co robił aby nie zadłużać miasta . Zobacz , ile pieniędzy zostałoby dla ludzi , gdyby nie dodatkowe etaty w ZWiKU. Jeżeli już kogoś bronisz , a masz prawo prześledź wszystkie wątki . Zapraszam do scenogramów z sesji miejskich tam zobaczysz jakie problemy poruszała Pani Pawlak i z jakim odzewem ze strony Osieckiego One się spotykały. Jeżeli coś kumasz to zmienisz zdanie.
pozwól, że się ustosunkuję. Czy pani Pawlak będąc w opozycji osiągnęła jakiś cel, to znaczy czy jakieś jej pomysły zostały zrealizowane?
Pytam bo nie wiem - natomiast jeśli miała tyle wspaniałych pomysłów, planów etc. to skoro były one tak wspaniałe to chociaż ich część powinna się spotkać z zainteresowaniem rządzących. Być może Ty, jako tak dobrze zorientowany w działaniach pani Urszuli oświecisz mnie i powiesz co tak rewelacyjnego ta wizjonerka nam (w sensie naszemu miastu) proponowała?
Pytasz co mogę zrobić jak mój szef chce inaczej......nie za bardzo wiem co miałeś na myśli natomiast wiem jedno. Gdybym miał świetne pomysły a w dodatku widziałbym, że szef nadaje się tylko do przysłowiowego pchania karuzeli,to dałbym sobie spokój i honorowo dał sobie z taką robotą spokój. Bo albo jest się skutecznym i wie się za co się bierze kasę albo nie.
Jeśli są gdzieś dostępne sTenogramy z sesji to proszę o podlinkowanie-chętnie poczytam.
Być może jak to pisałeś "zakumam"
do Gąsiora - Andrzej (jeśli mogę się tak do Ciebie zwracać) - sorry ale to, że p. Pawlak jest "autentyczną, skromną osobą" z doświadczeniem w korporacji to ma być rzeczowy argument? Takie cechy może byłyby istotne dla pracownicy fundacji charytatywnej albo przedszkolanki a nie dla burmistrza sporego, znajdującego się w kłopotach miasta. Doświadczenie w pracy korporacyjnej - taki atut posiada w zasadzie co drugi absolwent wyższej uczelni niestety. I każdy z nich powinien kandydować? No litości
Argumentem jest doświadczenie samorządowe oraz umiejętność w pozyskiwaniu środków unijnych - dla naszego miast po ostatnich rządach faktycznie jest to rzecz pierwszego wyboru - tylko, że to samo może o sobie napisać p. Gaik. I mamy pat
pozdrawiam